Vynikajúce domáce rožky podľa jednoduchého receptu.
Sú úplne jednoduché, cesto máte zamiešané za 5 minút, je úplne jednoduché a výsledok vynikajúci.
Tieto rožky môžem piecť aj každý deň.
Potrebujeme:
500 g hladká múka
250 ml voda
1 PL maslo alebo bravčová masť
2 ČL soľ
1 ČL cukor
21 g droždie
Postup:
V troche vlažnej vody s cukrom pomrvíme droždie.
Necháme vzísť kvások.
Do preosiatej múky pridáme soľ.
Pridáme aj kvások a vodu.
Vymiesime jednotné cesto.
Trvá to naozaj krátko, stačí vám 5 minút.
Necháme pod vlhkou utierkou kysnúť 30 minút.
Cesto rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime.
Necháme 5 minút odpočinúť.
Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.
Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.
Po 40 minútach.
Zatiaľ vyhrejeme rúru na 250 st. C.
Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala.
Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby.
Po vybratí z rúry rožky pofrkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)