Rožky už nekupujem: Mám NOVÝ perfektný recept na najjednoduchšie domáce rožky – cesto zamiešam za 5 minút!

Vynikajúce domáce rožky podľa jednoduchého receptu.

Sú úplne jednoduché, cesto máte zamiešané za 5 minút, je úplne jednoduché a výsledok vynikajúci.

Tieto rožky môžem piecť aj každý deň.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

250 ml voda

1 PL maslo alebo bravčová masť

2 ČL soľ

1 ČL cukor

21 g droždie

Postup:

V troche vlažnej vody s cukrom pomrvíme droždie.

 

 

Necháme vzísť kvások.

Do preosiatej múky pridáme soľ, kvások a vodu.

Vymiesime jednotné cesto.

 

 

Trvá to naozaj krátko, stačí vám 5 minút.

Necháme pod vlhkou utierkou kysnúť 30 minút.

Cesto rozdelíme na 10 častí, ktoré rukami premiesime.

Necháme 5 minút odpočinúť.

Na nepomúčenej doske valčekom vytvarujeme trojuholník, ktorý zrolujeme.

 

 

Rožky dáme na plech s papierom, prikryjeme fóliou a necháme 40 minút vykysnúť.

Po 40 minútach.

Zatiaľ vyhrejeme rúru na 250 st. C.

 

 

Na spodok rúry vložíme nádobu s teplou vodou, do stredu rozohriatej rúry vložíme rožky a hneď zavrieme dvierka, aby para neunikala.

Pečieme asi 10 minút do zlatistej farby.

 

 

 

Po vybratí z rúry rožky pofrkáme vodou a necháme na mriežke vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn