Najjednoduchšie cesto na roládu, ktoré vám pri zavinovaní nepraskne: Natrite džemom a o 15 minút máte perfektný dezert!

Výborný, odskúšaný recept na najjednoduchšie cesto na roládu. Hlavné ej dodržať čas pečenia, aby sa cesto nevysušilo. Všetko so šľahaním a pečením trvá 15 minút.

Výborný, odskúšaný recept na najjednoduchšie cesto na roládu. Hlavné ej dodržať čas pečenia, aby sa cesto nevysušilo. Všetko so šľahaním a pečením trvá 15 minút.

Potrebujeme:

5 vajíčok

2 lyžice kryštál.cukru

1 vanilkový cukor

3 vrchovaté lyžice hladkej múky

1/4 lyžičky prášku do pečiva

...

Postup:

Z  bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne – za stáleho šľahania pridáme cukor a žĺtky.Nakoniec zľahka už len varechou vmiešame múku a prášok do pečiva. Cesto navrstvíme na plech vystalný papierom, alebo vymastený masťou.
Dáme do vyhriatej rúry na 150 stupňov. Pečieme jemne do ružova. Trvá to 8-10 minút,možno u niekoho aj 7 minut – podľa rúry. Keď sa cesto odliepa od okrajov plechu, treba ju vybrať.

Toto cesto nestáčame hneď, necháme vychladnúť, natrieme džemom a zrolujeme. Dozdobíme podľa fantázie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)