Najjednoduchšie bezlepkové pečivo so syrom

Vynikajúce syrové pečivo bez lepku. Pripravte si zdravšiu alternatívu klasického pečiva, ktorú zvládnete za niekoľko minút.

Ak chcete namiesto klasickej pšeničnej múky vyskúšať niečo iné, siahnite po  bezlepkovej kukuričnej múke. Je bohatá na vlákninu, bielkoviny, horčík a omega 6 mastné kyseliny. Kedže neobsahuje lepok, naše telo ju spracuje omnoho rýchlejšie ako klasickú múku a je vhodná ako zdravšia alternatíva bielej múky.

Potrebujeme:

2 vajcia

180 g bieleho jogurtu

2 šálky kukuričnej múky

½ lyžičky prášku do pečiva

½ lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g balkánskeho syra

olej

Postup:

Vajcia vyšľaháme metličkou, spojíme s jogurtom, múkou, práškom do pečiva, soľou a vypracujeme homogénne cesto. Syr nakrájame na malé kúsky (prípadne popučíme vidličkou) a vmiešame do zmesi.

Formu na muffiny vymažeme olejom a každý otvor naplníme do ¾ cestom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov približne 15 minút, alebo kým povrch pečiva nie je zlatisto hnedý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika