Najjednoduchšia orechová torta pre lenivé gazdinky!

541 0

Občas sú dni, keď sa mi nechce skutočne ani len pohnúť prstov a práve vtedy sa mi ako naschvál zvykne ohlásiť návšteva. V takýchto chvíľach je tento recept na vynikajúci dezert doslova neoceniteľný. Jeho príprava vám zaberie len pár minút a chutí lepšie ako mnohé pečené dezerty. Neváhajte a vyskúšajte ho tiež a zvyšný čas si užite podľa svojich predstáv.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

300 g kyslej smotany

100 g cukru (kryštálový alebo krupicový)

8 g vanilkového cukru

50 g mletých orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Tanier alebo misu, a na dno uložíme 9 sušienok. Na sušienky navrstvíme krém a takto porkačujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky suroviny.

Krém by mal tvoriť poslednú vrstvu torty. Zvyšným krémom potrieme steny torty. Nakoniec posypeme vrch a steny torty orechmi.

Ak chcete vytvoriť vyššiu tortu, stačí jednoducho použiť viac sušienok a smotany.

Tortu vložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Sušienky krásne zmäknú a torta získa tú správnu chuť a konzistenciu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Témy:


Pridajte svoj komentár