Najjednoduchšia orechová torta pre lenivé gazdinky!

Fantastická orechová torta, ktorú hravo zvládnete aj vtedy, keď sa vám skutočne nič nechce.

Občas sú dni, keď sa mi nechce skutočne ani len pohnúť prstov a práve vtedy sa mi ako naschvál zvykne ohlásiť návšteva. V takýchto chvíľach je tento recept na vynikajúci dezert doslova neoceniteľný. Jeho príprava vám zaberie len pár minút a chutí lepšie ako mnohé pečené dezerty. Neváhajte a vyskúšajte ho tiež a zvyšný čas si užite podľa svojich predstáv.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok

300 g kyslej smotany

100 g cukru (kryštálový alebo krupicový)

8 g vanilkového cukru

50 g mletých orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.

Tanier alebo misu, a na dno uložíme 9 sušienok. Na sušienky navrstvíme krém a takto porkačujeme vo vrstvení, kým neminieme všetky suroviny.

Krém by mal tvoriť poslednú vrstvu torty. Zvyšným krémom potrieme steny torty. Nakoniec posypeme vrch a steny torty orechmi.

Ak chcete vytvoriť vyššiu tortu, stačí jednoducho použiť viac sušienok a smotany.

Tortu vložíme na 3-4 hodiny do chladničky. Sušienky krásne zmäknú a torta získa tú správnu chuť a konzistenciu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk