plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborná DOMÁCA pizza, ktorá nekysne a pečie sa len 15 minút: Recept, ktorý už nedám z ruky!

Pripravte si doma pizzu pečenú na plechu, ktorá je taká jednoduchá a hlavne chutná, že po inej už nesiahnete.

Jednoduché cesto, na vrch pár obľúbených surovín a delikatesa je na svete.

 

 

Výnimočný recept na lahodnú pizzu pečenú na plechu z youtube kanála Weder Silva.

Potrebujeme:

Na cesto:

200 ml smotany na varenie

1 vajce

2 PL kukuričného škrobu

štipku soli

1/2 PL prášku do pečiva

50 ml mlieka

 

 

50 ml rastlinného oleja

200 g hladkej múky

Na obloženie:

250 g syra mozzarella

200 g kalábrijskej salámy

2 paradajky

100 g paradajkovej omáčky

oregano podľa chuti

 

 

Postup:

Do misky pridáme smotanu.

Potom pridáme vajce.

Nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme štipku soli.

Ďalej pridáme škrob.

Špachtľou dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku a dôkladne vymiešame.

Nalejeme olej.

Pridáme prášok do pečiva a premiešame.

 

 

Plech potrieme olejom a posypeme múkou.

Nanesieme cesto a rovnomerne rozotrieme.

Cesto polejeme paradajkovou omáčkou a rozotrieme.

 

 

Do hlbokej misky pridáme nastrúhanú salámu.

Pridáme nastrúhanú mozzarellu.

Z rajčiny odstránime jadierka a nadrobno nakrájame.

 

 

Nakrájanú rajčinu pridáme do misky.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Plnku nanesieme na cesto a vrch posypeme zvyšným syrom.

 

 

Na vrch naukladáme plátky rajčiny a salámy.

Nakoniec pizzu posypeme oreganom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť.

Podľa chuti môžeme servírovať s pikantnou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes