plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší zákusok z lístkového cesta: Fantastický dezert na štýl krémešu, zvládne ho úplne každý!

Výborný dezert, ktorý si môžete vychutnať s dvoma tipmi krému – buď skúste varený krém (budete však dlhšie čakať, kým vychladne), alebo jednoduchú verziu bez varenia. oba sú výborné, je to len na vás.

Potrebujeme:

1 plát lístkového cesta rozdelený na polovicu

Na výber máte z dvoch druhov krémov:

1 krém (varený)

80 g – kukuričný škrob

500 ml – mlieko

100 g – kr. cukor

200 ml – smotana na šľahanie

2 lyžice – práškový cukor

6 plátkov – želatína

1 ks – vanilkový struk

2. krém (nevarený)

500 ml mlieka

2 bal. pudingového prášku bez varenia Creme Ole

1 téglik smotany na šľahanie

1 želatínový stužovač za studena

Postup:

Ak sa vám zdá, že krému máte príliš veľa, môžete ho vynikajúco zužitkovať do ovocných pohárov, je fantastický.

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý prekrojíme na polovicu. Poprepichujeme vidličkou, posypeme cukrom a pečieme obe polovice na obrátenej strane plechu pri teplote 200 stupňov do zlatista.

1. krém: Želatínu namočíme do vody (riadime sa pokynmi na obale) a necháme napučať. Mlieko, cukor, vnútro vanilkového struku dáme ohriať na oheň, pridáme škrob a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Varíme kým hmota nezačne hustnúť a následne odstavíme, pridáme napučanú želatínu a necháme ju rozpustiť. Krém zakryjeme a necháme mierne vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej šľahačky a opatrne ju vmiešame (už len vareškou) do mierne vychladnutého krému. Opatrne premiešame a krém odložíme do chladničky.

2. krém:

na druhý krém vyšľaháme z mlieka a pud. prášku hustý puding. Primiešame vyšľahanú šľahačku a stužovač za studena, pripravený podľa návodu. Dosladíme podľa chuti.

Na prvé cesto nanesieme krém a zakryjeme ho druhým plátom cesta. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Najlepšie recepty na dnes