plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší vanilkový korpus na torty a zákusky: Bez oddeľovania vajec!

Tento korpus pripravujem už celé roky – je vynikajúci na domáce torty, zákusky a koláče. Jeho jednoznačnou prednosťou je rýchla príprava a lahodná vanilková aróma vďaka pridanému pudingu.

Tento korpus pripravujem už celé roky – je vynikajúci na domáce torty, zákusky a koláče. Jeho jednoznačnou prednosťou je rýchla príprava a lahodná vanilková aróma vďaka pridanému Zlatému klasu. Vyskúšajte ho aj vy a určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

4 vajcia

125 g práškového cukru

Štipku soli

80 g polohrubej múky

1 zlatý klas

1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

Múku zmiešame s pudingovým práškom, soľou a kypriacim práškom.

V inej misky ušľaháme vajcia do peny (šľaháme aspoň 5 minút), potom postupne pridávame cukor a šľaháme ďalších 5 minút.

Sypkú zmes postupne všľaháme do tekutej zmesi a vymiešame hladké jednotné cesto.

Cesto vlejeme do okrúhlej formy vyloženej papierom na pečenie– ja som použila formu s priemerom 23 cm – môžete použiť menšiu alebo väčšiu podľa toho, aký vysoký chcete korpus mať.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 5 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 20 minút – rúru neotvárame. Po dopečení necháme korpus vo vypnutej rúre ešte 5 minút. Násdledne vyberieme a necháme vychladnúť vo forme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes