Vynikajúci koláč ako stvorený k popoludňajšej šálke kávy. Skvele chutí aj na druhý deň a niektorí dokonca tvrdia, že keď sa niekoľko hodín nechá odležať, je ešte lepší. Pripravte si túto dobrotu spolu s nami. Je úplne jednoduchý a výborný!
Potrebujeme:
400 gramov hladkej múky
150 gramov práškového cukru
250 gramov masla
1 kypriaci prášok
1 žĺtok
4 lyžice kakaa
700 gramov tvarohu
150 gramov práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 žĺtky
4 bielky
Postup:
Pripravíme si cesto. V miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: citromhab