plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jedná sa o jeden z jednoduchších koláčov, ktoré som skúsila a hneď okúzlil celú rodinu: Tá náplň je úžasná!

Vynikajúci koláč ako stvorený k popoludňajšej šálke kávy. Skvele chutí aj na druhý deň a niektorí dokonca tvrdia, že keď sa niekoľko hodín nechá odležať, je ešte lepší. Pripravte si túto dobrotu spolu s nami. Je úplne jednoduchý a výborný!

Potrebujeme:

400 gramov hladkej múky

150 gramov práškového cukru

250 gramov masla

1 kypriaci prášok

1 žĺtok

4 lyžice kakaa

700 gramov tvarohu

150 gramov práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 žĺtky

4 bielky

Postup:

Pripravíme si cesto. V miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citromhab

Najlepšie recepty na dnes