Najjednoduchší spôsob, ako ošúpať uvarené vajce natvrdo: Už žiaden zbytočný odpad, škrupina zlezie bez toho, aby ste sa jej dotkli!

Lúpanie uvareného vajíčka zo škrupiny si vyžaduje veľa trpezlivosti.

 

 

Niekedy to ide ako po masle a inokedy pri tom doslova strácate nervy.

Kopa odpadu a z celého vajíčka vám ostane polovica.

...

 

 

Na internete nechýbajú rady, ktoré túto úlohu značne uľahčujú a túto z youtube kanála Good Foods Good Mood si ľudia nevedia vynachváliť.

Každý, kto túto metódu skúsil, potvrdil, že na 100% funguje. 

Lúpanie vajec bez námahy

Vďaka tejto metóde sa nemusíte uvarených vajíčok ani dotknúť a škrupinka sama zlezie.

 

 

Pred varením vajíčko jemne naťuknite v spodnej širokej časti.  

Dávajte však pozor, aby ste škrupinu nerozbili úplne.

Potom vložte vajce do hrnca s vodou a uvarte, ako obvykle. 

 

 

Keď začne voda vrieť, môžete si všimnúť, že prasklina na škrupine sa zväčšuje. 

Medzitým si zoberte malú misku s tesným vekom a naplňte ju asi do polovice vodou. 

Vložte vajíčka, uzavrite vekom a silno potraste do strán.

Keď misku otvoríte, budete  nadšení.

 

 

Vajíčko sa ošúpalo bez toho, aby ste sa ho priamo dotkli a ostáva vcelku.

Na vajíčku neostal absolútne žiaden kúsok škrupiny.

Celý postup nájdete v priloženom videu na konci článku.

Soľ do vody

 

 

Ak sa bojíte vajíčko pred varením naklepnúť, uvarte ho takto a šúpanie pôjde rovnako dobre.

Ďalší rýchly spôsob, ako ošúpať vajíčka, je pridať do vody pred varením soľ. 

Najskôr si ich však vyberte z chladničky asi hodinu pred varením.

Do hrnca, ktorý by mal byť dostatočne veľký, si nalejte vodu, nechajte ju zovrieť a pridajte kopcovitú lyžicu soli. 

 

 

Po uvarení vložte vajce do pohára, zalejte studenou vodou, otvor pohára prikryte dlaňou a niekoľko sekúnd energicky pretrepávajte. 

Robte to nad umývadlom, pretože voda za pohára vám môže vytiecť.

Po chvíli by sa mala škrupina z vajíčka ľahko uvoľniť a jednoducho ju vcelku zvlečiete.

Tento postup tiež nájdete v priloženom videu z kanála MicahMedia.

 

 

Pridajte plátky citróna

Šúpanie vajec vám môže uľahčiť aj to, keď do hrnca s vodou okrem vajec vložíte aj plátky citróna. 

Potom všetko spolu uvarte.

Po niekoľkých minútach vyberte vajcia z misky a jemne naklepte škrupinu.

Škrupina sa potom rozdelí na dve časti, ktoré sa dajú ľahko odstrániť.

Veľa šťastia!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay