Perfektný dezert z kakaového cesta a lahodného tvarohovo-pudingového krému. Prinášame vám najjednoduchší recept na prípravu tejto dobroty, aký poznáme! :-)
Potrebujeme:
Na cesto:
1 šálka = 250 ml
2 šálky polohrubej múky
1 šálku kryštálového cukru
½ šálky oleja
3 vajcia
1 šálku vlažnej vody
1 bal. prášku do pečiva
3 lyžice kakaa
Krém:
1 bal. vanilkového pudingu
500 g jemného tvarohu
1 bal. vanilkového cukru
400 ml mlieka
1 žĺtok
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku v ktorej šľahačom zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cesta tak, aby nám vzniklo hladké kakaové cesto. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding – necháme chvíľu vychladnúť a medzitým zmiešame v miske cukor, tvaroh a žĺtok. Puding zmiešame s tvarohovou zmesou, navrstvíme do plastového vrecka, odstrihneme roh a vytvoríme svetlú mriežku (vzor deky).
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 stupňov približne 30 minút – cesto však kontrolujte, každá rúra pečie inak.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto przyslijprzepis