plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na najjednoduchšie LÍSTKOVÉ CESTO mám ešte z čias socializmu: Robím z neho najlepšiu štrúdľu, rožky, koláče aj slané chrumkáče!

Najjednoduchší recept na lístkové cesto!

Ponúkame vám recept na lístkové cesto pripravené v rekordnom čase.

 

 

Je mäkké a veľmi ľahko sa naťahuje.

Potešte svojich blízkych lahodnými, jemnými a chrumkavými croissantmi.

Najlepší recept na jednoducho dokonalé domáce lístkové cesto z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

200 ml vody

1 ČL soli

1 ČL 9% octu

 

 

500 g hladkej múky

210 g margarínu alebo masla

1 ČL instantného droždia

Postup:

Do misky nalejeme vodu, pridáme soľ a ocot.

Dobre premiešame a odstavíme.

 

 

Do samostatnej misky pridáme preosiatu múku.

Pridáme 30 g margarínu.

Margarín zapracujeme prstami, kým nezískame drobiace sa cesto.

 

 

Pridáme droždie a dobre premiešame.

Vodu z nádoby nalievame po dávkach a ručne vymiesime.

Cesto vypracujeme do hladkej, homogénnej a nelepivej gule.

 

 

Miske zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 10 minút odpočívať.

Po desiatich minútach cesto preložíme na pracovnú dosku.

Valčekom ho trochu rozvaľkáme.

 

 

Potom cesto roztiahneme rukami.

Z celkového množstva pridáme 100 g margarínu a prekryjeme druhou polovicou cesta.

Pomaly vaľkáme valčekom, aby sa margarín rovnomerne rozložil.

 

 

Hornú časť zložíme 3-4 krát.

Po každom prekrytí rozvaľkáme.

Po dobrom rozvaľkaní pridáme 80 g margarínu alebo masla nakrájaného na kocky.

 

 

Cesto zložíme vo forme obálky.

Dobre ho rozvaľkáme.

Preložíme 3-4 krát a dobre vyvaľkáme.

 

 

Potom cesto rozrežeme na dve časti.

Každý kúsok zabalíme do potravinovej fólie.

Vložíme aspoň na hodinu do chladničky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes