plny-hrniec_transparent_negativ.png

MRAMOROVÝ závin s orechmi, ktorý ani minútu nekysne: Všetci milujeme tento rýchly koláčik!

Dvojfarebný koláč ku kávičke alebo čaju.

Bleskový recept na chutný dvojfarebný závin s kakaom, ktorý si vás získa aj svojim úžasným vzhľadom.

 

 

Zaujímavý dezert s jemnou chuťou a príjemnou neodolateľnou vôňou.

Úžasný recept na chutný mramorový koláč z youtube kanála Вкусное блюдо.

Potrebujeme:

200 g kryštálového cukru

180 g slnečnicového oleja

380 +15 g hladkej múky

 

 

2 vajcia

1/2 ČL jedlej sódy

15 g kakaového prášku

Na ozdobu:

100 g čokolády

vlašské orechy

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme cukor.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a pokračujeme v šľahaní.

Nasypeme múku.

Pridáme sódu a lyžicou premiešame.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Potom cesto rozdelíme na dve časti.

Do jednej časti cesta pridáme kakao a do druhej múku.

 

 

Rukou vymiešame.

Každú časť cesta rozdelíme na ďalšie dve časti.

Potom nakrájané časti cesta ušúľame do tvaru valca.

 

 

Cesto naukladáme vedľa seba v dvoch radoch a ušúľame.

Potom cesto niekoľkokrát preložíme a šúľame (viď video).

Ušúľané cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-50 minút pri teplote 160°C.

Po upečení polejeme koláč roztopenou čokoládou.

 

 

Čokoládu rozotrieme po celej ploche.

Nakoniec posypeme nasekanými orechmi.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes