NAJJEDNODUCHŠÍ punčový rez aký tu kedy bol: Pár minút roboty a máte zákusok ako z drahej cukrárne!

Vynikajúci recept na punčový rez, ktorý je nesmierne jednoduchý na prípravu a chutí luxusne.

 

 

Skúšala som ho len minulý týždeň v nedeľu a odvtedy pečiem už tretiu dávku, jeden som robila aj dnes a už sa neviem dočkať, kedy ho ponúknem návšteve.

Je naozaj výborný!

...

Potrebujeme:

4 ks vajce

200 g kryštálový cukor

250 g maslo

1 bal. smotana na šľahanie

1 ks prášok do pečiva

300 g polohrubá múka

Na potretie:

džem

potravinárska farba – červená

350 ml voda

malinový sirup

rum alebo punčová aróma

Poleva:

100 g práškový cukor

1 lyžica horúca voda

1 lyžica citrónová šťava

Alebo môžete použiť punčovú polevu Dr. Oetker

Postup:

 

 

Vajíčka šľaháme s cukrom do peny.

Pridáme rozpustené maslo, smotanu.

Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Rozdelíme na 2 časti, druhú prifarbíme farbivom.

 

 

Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme biele cesto.

Na biele cesto navrstvíme ružové cesto, pekne uhladíme.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.

 

 

Upečené cesto zalejeme punčom (voda + sirup + rum alebo aróma).

Povrch polejeme polevou, pofŕkame čokoládou.

Korpus prekrojíme na polovicu a zlepíme  ho džemom.

Poleva:

 

 

100 g práškový cukor, 1 lyžica horúca voda, 1 lyžica citrónová šťava – vodu a šťavu premiešame a postupne pridávame cukor.

Zmiešame hladkú polevu, ktorú nalejeme na koláč a necháme zatuhnúť.

Táto poleva bude biela, ale môžete skúsiť aj punčovú polevu Dr. Oetker.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn