plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší pórový šalát, aký ste ešte nejedli: 5 minút práce, 3 jednoduché ingrediencie a jemná omáčka!

Pórový šalát patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete pripraviť na večeru.

Na prípravu rýchleho a zdravého doplnku jedál stačí malé množstvo práce.

 

 

Jednoduchý recept na lahodný pórový šalát z portálu mojegotowanie.

Pór je výborným základom každého zeleninového šalátu.

Je ideálny pre všetkých, ktorí bojujú so zlou zrážanlivosťou krvi a oslabeniach po infekciách či prechladnutí.

 

 

Stačí ho pár minút pred pridaním do šalátu jemne posypať soľou, aby zjemnel.

Tradičné podávanie len s kyslou smotanou je skvelý nápad, ale máme pre vás niečo omnoho chutnejšie.

 

 

Na prípravu pórového šalátu potrebujeme:

1 stredne veľký pór

3 stredne veľké mrkvy

1 jablko

Zálievka:

1-2 PL majonézy

1-2 PL prírodného jogurtu

štipku soli

štipku korenia

Postup:

 

Pór treba dôkladne opláchnuť, aby sme ho zbavili čiastočiek prachu a piesku.

Potom ho jemne nakrájame.

 

 

Osolíme a necháme pár minút odstáť.

Po uplynutí tejto doby vodu scedíme a dáme do misky.

 

 

Mrkvu ošúpeme.

Nastrúhame na jemnom strúhadle.

 

 

Jablká nakrájame a odstránime jadierka.

Nakrájame na pásiky alebo nastrúhame.

 

 

Pripravíme omáčku s jogurtom a majonézou.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Takto pripravený šalát môžeme skladovať v chladničke 2-3 dni.

Tip redakcie: pór nebude chuťovo príliš horký a intenzívny, ak umyté plátky zeleniny vložíme na 30 sekúnd do vriacej vody.

 

 

Potom ochladíme v studenej vode s niekoľkými kockami ľadu.

Zelená časť by sa mala navyše používať len pri varení vývaru – odrežte ju a zamrazte na neskoršie použitie.

 

 

Biela časť bude pri konzumácii jemnejšia a voňavejšia.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes