plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vezmite len smotanu, trochu cukru, mascarpone a urobte najlepší KRÉM na svete: Perfektne drží a je ideálny na zdobenie, plnenie aj studené poháre!

ktorý sa vždy podarí. Vaše torty a dezerty budú vďaka nemu chutné a lahodné!

Na prípravu lahodného a stabilného krému na tortu nepotrebujete veľa ingrediencií.

Prinášame vám najjednoduchší recept, na ktorý potrebujete len 3 suroviny. 

Dôležité je však použité množstvo.

 

 

Naučte sa pripravovať tento krém podľa receptu z portálu mojegotowanie a budete mať istotu, že vaše torty a dezerty budú vždy chutiť lahodne. 

Domáce torty a dezerty sú bezkonkurenčné, no veľa ľudí to považuje za skutočné kulinárske umenie.

Ukazuje sa však, že najjednoduchší recept na tortový krém sa dá pripraviť len z 3 ingrediencií, pričom stačí dodržať len jednoduchý pomer.

 

 

Treba si len zapamätať 1 dôležité pravidlo, vďaka ktorému hmota nadobudne úžasnú konzistenciu.

Ako vyrobiť jednoduchý krém na tortu?

V kuchárskych knihách, na internete aj v domácich receptároch nájdete desiatky rôznych receptov na krém na torty a dezerty, no niekedy sa neoplatí experimentovať a je lepšie vybrať si ten najjednoduchší.

 

 

Vyrobíte si ho spojením tučnej smotany a syra mascarpone v pomere 1:1 a osladením troškou práškového cukru.

Tieto 3 jednoduché ingrediencie stačia na prípravu dokonale nadýchanej a krémovej hmoty, ktorá nielen výborne chutí, ale aj pevne drží.

Hoci sú proporcie veľmi ľahko zapamätateľné, treba si dať pozor aj na jednu veľmi dôležitú záležitosť, ktorá sa často prehliada a má veľký vplyv na výslednú konzistenciu hmoty.

 

 

Ide o správnu teplotu, presnejšie o vychladenie nielen krému a mascarpone, ale aj misky, v ktorej ich budeme šľahať pred prípravou krému.

Vďaka tomuto jednoduchému triku nadobudne hmota dokonalú konzistenciu a bude sa s ňou príjemne pracovať.

Najjednoduchší recept na tortový krém

 

 

Ingrediencie:

500 ml smotany na šľahanie

500 g syra mascarpone

3 polievkové lyžice práškového cukru

 

 

Príprava:

Krém nalejeme do misky a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

 

 

Po tomto čase vyšľaháme vychladenú smotanu spolu s práškovým cukrom preosiatym cez sitko.

Zmes šľaháme na najvyššej rýchlosti mixéra asi 3 minúty, potom znížime rýchlosť a pridáme vychladený syr mascarpone.

 

 

Všetko chvíľku šľaháme na miernom výkone, ale len kým sa smotana nespojí s cukrom.

Dávame pozor, aby sme ju neprešľahali.

Ako pripraviť dobrý a tuhý tortový krém bez cukru?

Krémy na koláče a dezerty sa zvyčajne pripravujú na báze pudingu, masla alebo syra mascarpone, ale môžete ho urobiť aj inak.

Stačí na to použiť banány.

 

 

Toto ovocie môžete využiť na prípravu luxusného cukrárskeho krému.

Krém je skutočne delikátny a môžete ho použiť na zdobenie aj plnenie.

Hoci neobsahuje pridaný cukor, je akurát sladučký.

 

 

Banány majú nielen výbornú konzistenciu, ale sú tak prirodzene sladké, že nie je potrebné pridávať cukor.

Stačí ich opražiť na panvici a rozmixovať na hladké pyré, potom pridať pár ingrediencií a hustý krém je hotový.

Banánový tortový krém je navyše nielen chuťovo úžasný, ale aj veľmi odolný.

Preto s ním môžeme pokojne zdobiť torty, aj dezerty a určite nám nič nestečie a nerozpadne sa.

 

 

Na prípravu krému potrebujeme:

5 stredne veľkých banánov

50 g masla

šťavu z 1/2 citróna

300 ml mlieka

500 ml smotany na šľahanie

3 žĺtky

100 g hladkej múky

pár kvapiek vanilkovej arómy

 

 

Voliteľné:

Kúsky čokolády

Ovocie

Oriešky

Kandizované ovocie

Postup:

Banány ošúpeme a nakrájame na plátky.

Na panvici roztopíme maslo.

Vložíme banány a smažíme do mäkka asi 2 minúty.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu.

Rozmixujeme na hladké pyré.

Hrniec odstavíme z ohňa a horúce banánové pyré rozmixujeme s polovicou mlieka.

 

 

Potom pridáme žĺtky a múku.

Všetko vymiešame do jednotnej hmoty.

V tejto chvíli pridáme zvyšok mlieka, vanilkovú esenciu a všetko spolu rozmixujeme dohladka.

 

 

Pripravený banánový krém znovu za stáleho miešania zohrejeme.

Robíme to dovtedy, kým krém nezovrie a pomaly nezačne hustnúť.

V tomto momente krém prelejeme do nádoby, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Potom nádobu s krémom vložíme do chladničky minimálne na dve hodiny.

Po uplynutí tejto doby vyberieme krém z chladničky.

Miešame, kým nezíska správnu konzistenciu.

 

 

Do druhej misky pridáme vychladenú smotanu.

Vyšľaháme tuhý krém.

Potom obe hmoty jemne zmiešame, aby sme získali nadýchaný krém.

 

 

Fantastický banánový krém je pripravený.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes