Vynikajúci a najjednoduchší korpus na TORTU – vždy sa vydarí: Môj obľúbený recept, používam ho vždy

Výborný recept na korpus, ktorý mám odskúšaný.

 

 

Je jednoduchý a vždy sa mi vydarí.

Používam ho na torty aj zákusky – je vláčny a veľmi chutný.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak budete dnes piecť, určite dajte šancu tomuto receptu.

Potrebujeme:

5 ks vajce

5 PL kr. cukor

5 PL hladká múka

5 PL teplá voda

5 PL olej

2 PL kakao

Postup:

Bielky a žĺtky oddelíme.

 

 

Bielky vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej lesklej peny.

Ako spoznáte, že máte správne vyšľahaný sneh?

Metličky z mixéra zdvihnete z bielkovej peny a otočte ich hore nohami.

 

 

Sneh by mal pekne stáť.

Nemal by padať dole a vôbec by sa nemal ani z metličiek oddeliť.

 

 

Pokiaľ máte tuhý lesklý bielkový sneh, postupne pridávame jedno žĺtko po druhom.

Dôkladne vyšľaháme.

 

 

Následne znížime otáčky mixéra na čo najmenej.

Pridáme vodu a olej.

Mixér vypneme.

Teraz už len ručne metličkou vmiešame preosiatu múku s kakaom.

 

 

Pripravené cesto nanesieme do formy, pekne uhladíme.

(formu vyložíme papierom na pečenie a boky nemusíte ani mazať maslom, olejom alebo iným tukom vysypávať múkou).

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Rúru sme vyhriali na 200 stupňov.

Hneď keď vložíme cesto, teplotu znížime na 180 st. a pečieme 25-30 minút.

 

 

Skúška špajlou – keď na nej nie je nič nalepené, korpus je hotový.

Opatrne nožom odlepíme kraje.

 

 

Odoberieme rám formy, cesto otočíme hore nohami, aby sme mali povrch rovný.

Necháme na mriežke vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay