plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjednoduchší jablkový koláč: Hrnčekový recept, ktorý si hneď zapamätáte a koláčik je fantastický!

Na tento jednoduchý koláčik nepotrebujete ani extra zručnosti, ani veľa času.

Na tento jednoduchý koláčik nepotrebujete ani extra zručnosti, ani veľa času.

Najjednoduchší recept, aký si viete predstaviť.

Len navrstvíte na seba a upečiete – netreba ani miešať cesto, len nasypať suché ingrediencie!

 

 

Inšpirujte sa týmto skvelým receptom z youtube. 

Potrebujeme:

šálku s objemom 200 ml

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček detskej krupice

1 hrnček hladkej múky

5 jabĺk

formu s rozmerom 27 x 18 cm

30 g masla + 200 ml mlieka

Postup:

Vo väčšej mise si zmiešame suché ingrediencie – cukor, krupicu a múku. 

 

 

Pripravíme si 3 rovnaké poháre a do každého navrstvíme rovnaké množstvo suchej zmesi. 

Jablká si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle aj so šupkou. 

 

 

Formu si vystelieme papierom na pečenie a rovnomerne navrstvíme suchú zmes z prvého pohára. 

Teraz suchú zmes prikryjeme vrstvou strúhaných jabĺk. 

Jablká teraz zasypeme suchou zmesou z druhého pohára. 

Navrstvíme zvyšok strúhaných jabĺk a zasypeme zvyškom suchej zmesi. 

Do pohára si nalejeme teplé mlieko, pridáme doňho kúsok zmäknutého masla a miešame, kým sa nerozpustí. 

 

 

Teraz pomocou veľkej lyžice zalejeme rovnomerne celý koláč touto mliečnou zmesou. 

Na viacerých miestach koláč pomocou noža poprepichujeme, vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri 180 °C asi 50 minút. 

 

 

Po uplynutí tejto doby vyberieme koláč z rúry a necháme dobre vychladnúť. 

Hotový koláčik stačí už len posypať práškovým cukrom, nakrájať a môžeme podávať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes