Najjednoduchší a najrýchlejší koláč: Túto bábovku budete piecť každý deň!

Bábovku som pripravoval už niekoľkokrát, ale tento recept, ktorý mám od mojej mamy, je zaručene najlepší, aký som kedy vyskúšal.

Je neskutočne jednoduchý a rýchly a bábovka je po upečení fantasticky jemná a neodolateľne chutná.

 

 

Jednoduchý recept na jemnú bábovku z youtube kanála samostatná kuchyňa.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkovej esencie alebo vanilkového cukru

kôru z citróna alebo pomaranča

150 ml rastlinného oleja

50 ml mlieka

50 ml citrónovej alebo pomarančovej šťavy

200 g hladkej múky

1 PL prášku do pečiva

štipku soli

maslo

Postup:

 

 

Do hlbokej misky pridáme vajcia a cukor.

Metličkou vymiešame riedky krém.

Pridáme esenciu, nastrúhanú kôru a premiešame.

 

 

Počas miešania postupne pridávame olej.

Potom pridáme mlieko.

Opäť zamiešame.

 

 

Ďalej nalejeme šťavu a premiešame.

Do zmesi cez sitko postupne preosievame múku s práškom do pečiva.

 

 

Pridáme štipku soli a premiešame.

Formu na bábovku vymastíme zmäknutým maslom.

 

 

Formu posypeme múkou a nalejeme cesto.

Bábovku dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Formu prekryjeme tanierom, pretočíme a vyberieme bábovku.

Jemnú dobrotu môžeme dochutiť podľa ľubovôle a môžeme servírovať.

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay