Bábovku som pripravoval už niekoľkokrát, ale tento recept, ktorý mám od mojej mamy, je zaručene najlepší, aký som kedy vyskúšal.
Je neskutočne jednoduchý a rýchly a bábovka je po upečení fantasticky jemná a neodolateľne chutná.
Jednoduchý recept na jemnú bábovku z youtube kanála samostatná kuchyňa.
Potrebujeme:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
1 ČL vanilkovej esencie alebo vanilkového cukru
kôru z citróna alebo pomaranča
150 ml rastlinného oleja
50 ml mlieka
50 ml citrónovej alebo pomarančovej šťavy
200 g hladkej múky
1 PL prášku do pečiva
štipku soli
maslo
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia a cukor.
Metličkou vymiešame riedky krém.
Pridáme esenciu, nastrúhanú kôru a premiešame.
Počas miešania postupne pridávame olej.
Potom pridáme mlieko.
Opäť zamiešame.
Ďalej nalejeme šťavu a premiešame.
Do zmesi cez sitko postupne preosievame múku s práškom do pečiva.
Pridáme štipku soli a premiešame.
Formu na bábovku vymastíme zmäknutým maslom.
Formu posypeme múkou a nalejeme cesto.
Bábovku dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 180°C.
Formu prekryjeme tanierom, pretočíme a vyberieme bábovku.
Jemnú dobrotu môžeme dochutiť podľa ľubovôle a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: