Najjednoduchší a najlacnejší zákusok: Takú dobrotu som nejedla, ani nepamätám!

318

Fantastický recept na rýchly a fantastický chutný recept zo stránky retete-usoare, ktorý si viete prirpaviť z dostupných prísad.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

200 g kr. cukru

100 ml slnečnicového oleja

250 ml mlieka

250 ml horúcej vody

400 g hl. múky

2 lyžice kakaového prášku

16 g prášku do pečiva

1 čajová lyžička vanilkového cukru
Pre krém:

200 g masla

200 g kr. cukru

2 lyžice hl. múky

2 vajcia

400 ml mlieka

1 čajová lyžička vanilkového cukru

Na glazúru:

100 g mliečnej čokolády

2 lyžice slnečnicového oleja.

Postup:

Pripravte cesto: zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor, kým nie sú hladké.

Pridajte rafinovaný slnečnicový olej. Zmiešajte.

Pridajte mlieko. Zmiešajte.

Za stáleho miešania pridajte horúcu vodu.

Postupne pridajte preosiatu múku spolu s kakaovým práškom a práškom do pečiva. Dobre premiešajte, aby nezostali v zmesi hrudky.

Získané cesto rozdelte na 4 rovnaké časti.

Prvú časť cesta rovnomerne navrstvite na obdĺžnikový plech (25 x 35 cm) vyložený papierom na pečenie.

Pečte 10 – 12 minút vo vyhriatej rúre na 180 ° C. Testom špáradla skontrolujte, či je cesto pripravené.

Vyberte z rúry. Potom ho vyklopte a z jeho povrchu odstráňte papier na pečenie. Nechajte vychladnúť.

Postupujte podobne ako pri ostatných častiach cesta.

Pripravte krém: v hrnci s hrubým dnom zmiešajte múku a cukor.

Pridajte vajcia. Rozmiešajte.

Postupne za stáleho miešania prilievajte mlieko, aby nezostali v zmesi hrudky.

Dajte hrniec na mierny oheň a za stáleho miešania uvarte, kým nezhustne a kým sa na povrchu neobjavia bubliny.

Odstavte z ohňa, zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Zmäknuté maslo (pri izbovej teplote) vyšľahajte mixérom 2-3 minúty, až kým nebude nadýchané a belavé.

Potom postupne zapracuj (1-2 lyžice) vychladnutého krému a zakaždým vymiešajte dohladka.

Nakoniec pridajte vanilkový cukor. Opäť premiešajte.

Zostavte koláč: vrchné časti prekryte na tanieri a rovnomerne ich namažte krémom.

Okraje natrieme zvyšným krémom.

Necháme vychladiť 30 minút.

Pripravte si polevu: rozpustite čokoládu na panvici a pridajte do nej olej.

Naneste čokoládu na povrch torty.

Tortu odložíme na najmenej 4 – 5 hodín do chladničky.

Témy:


Pridajte svoj komentár