Žiadne miesenie, žiadne vajcia a žiadne maslo: Najjednoduchší a NAJLACNEJŠÍ recept na CHLIEB!

Nadýchaný domáci chlebík, ktorý budete konzumovať každý deň.

Pár jednoduchých ingrediencií, ľahká príprava a v obchode už chlieb nebudete nakupovať.

 

 

Neuveriteľný recept na jemný domáci chlieb z youtube kanála megaport.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml vody

2 PL kryštálového cukru

1 ČL sušeného droždia

300 g chlebovej alebo pšeničnej múky

1/2 ČL soli

2 PL olivového oleja

Postup:

Do väčšej misky nalejeme vodu.

Potom pridáme cukor a droždie.

Dobre premiešame.

 

 

Pridáme múku, soľ a špachtľou vymiešame.

Nalejeme olej a špachtľou vymiesime cesto.

 

 

Misku prekryjeme pokrievkou.

Cesto necháme odpočívať asi 20 minút.

Po uplynutí doby pokračujeme v miesení cesta, kým nebude hladké.

 

 

Cesto prekryjeme fóliou.

Necháme kysnúť asi 1 hodinu.

Po nakysnutí preložíme cesto na pomúčenú podložku.

 

 

Cesto pomúčime, vytlačíme vzduch.

Vyrovnáme rukami a štyrikrát preložíme (viď video).

Potom ho rukami ušúľame a rozdelíme na tri časti.

 

 

Každú časť cesta ušúľame do guľky.

Prekryjeme fóliou a necháme 15 minút odpočívať.

Po nakysnutí cesto valčekom vyvaľkáme, strany zahneme dovnútra a opäť vyvaľkáme.

 

 

Jednu stranu cesta prstami potlačíme, zrolujeme a pevne pritlačíme na konci (viď video).

Cesto preložíme do formy, prekryjeme fóliou.

Na teplom mieste necháme kysnúť asi 50 minút.

 

 

Formu vložíme do rúry.

Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 170°C.

Po upečení necháme chlieb vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels