Najfajnovejšie zemiakové knedle s údeným mäso: Takéto cesto vedeli robiť len naše babičky, najlepší recept!

Jednoduché a fantasticky chutné zemiakové cesto na tie najlepšie knedle - na plnené, neplnené, slané aj sladké. Tieto som robila s údeným mäsom, ale môžete zvoliť aj inú náplň. Sú naozaj vynikajúce a hneď hotové!

Jednoduché a fantasticky chutné zemiakové cesto na tie najlepšie knedle – na plnené, neplnené, slané aj sladké. Tieto som robila s údeným mäsom, ale môžete zvoliť aj inú náplň. Sú naozaj vynikajúce a hneď hotové!

Potrebujeme:

6 stredne veľkých zemiakov

50 g krupica

200 g hrubej múky (podľa potreby aj viac)

2 vajcia

soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Náplň:

30 dkg údeného mäsa vcelku

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Pridáme vajce, soľ, krupicu, zamiešame a pridáme hrubú múku.

Vytvoríme cesto a robíme placky, na placky dávame nastrúhané na hrubo, uvarené údené. Asi tak 2 lyžičky, podľa toho, aké veľké robíte knedle. Potom zabalíme a urobíme guličky. Vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút.

Knedle podávame podľa chuti s dusenou kapustou, opraženou cibuľkou, alebo inou prílohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)