Jednoduché a fantasticky chutné zemiakové cesto na tie najlepšie knedle – na plnené, neplnené, slané aj sladké. Tieto som robila s údeným mäsom, ale môžete zvoliť aj inú náplň. Sú naozaj vynikajúce a hneď hotové!
Potrebujeme:
6 stredne veľkých zemiakov
50 g krupica
200 g hrubej múky (podľa potreby aj viac)
2 vajcia
soľ
Náplň:
30 dkg údeného mäsa vcelku
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme a nastrúhame na strúhadle na jemno. Pridáme vajce, soľ, krupicu, zamiešame a pridáme hrubú múku.
Vytvoríme cesto a robíme placky, na placky dávame nastrúhané na hrubo, uvarené údené. Asi tak 2 lyžičky, podľa toho, aké veľké robíte knedle. Potom zabalíme a urobíme guličky. Vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme 15 minút.
Knedle podávame podľa chuti s dusenou kapustou, opraženou cibuľkou, alebo inou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)