plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie slivkové knedle z krupicového cesta: Takto ich robili ešte naše babičky, najlepší recept!

Ak máte doma slivky, toto určite skúste. Najlepšie sladké knedličky, inšpiráciu na tento recept som našla na stránke receptyzmojejkuchyne!

Ľubka V.

Potrebujeme (na 6-8 knedlí):

80 g detskej krupice

350 ml mlieka

1 vajce

1 lyžica cukru

štipka soli

400 g sliviek

Na posypanie:

škoricový cukor

maslo

Postup:

Dve tretiny mlieka zahrejeme v hrnčeku, vo zvyšku rozmiešajte krupicu. Keď mlieko začne vrieť, vmiešame doň krupičnú zmes a uvaríme hustú kašu. Necháme ju úplne vychladnúť. Potom pridáme soľ, trochu cukru a vajce, vymiešame hladké cesto. Podľa potreby ho ešte zahustíme trochou krupice, kým nedrží pohromade tak, aby z neho išli robiť placky.

Slivky vykôstkujeme. Na mokrú dlaň rozprestrite trochu cesta, naň dáme slivku a zabalíme. Varíme ich asi sedem až deväť minút, kým nevyplávajú. Hotové knedle posypeme škoricovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom

Najlepšie recepty na dnes