Najfajnovejšie rezne na cesnaku: Recept z Liptova na výborné rezne, ktoré sú ešte lepšie ako klasika v trojobale!

Rezne na cesnaku: Najlepšia marináda na prípravu bravčového, výborná na pečenie, smaženie aj grilovanie!

A marinádu na ne môžete pokojne použiť aj na grilované pochúťky alebo na prípravu pečeného či duseného mäsa. Recept mám od tety Evky z Liptova.

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé nakrájaného na plátky

4-5 cesnakových strúčikov (alebo cesnakovú pastu – ak ju máte, mäso netreba ani soliť)

1 menšiu cibuľu nakrájanú nadrobno

2 lyžice sladkej papriky

Mlieko

...

Hladká múka – na posypanie aj obalenie

Olej

Postup:

Mäso zľahka naklepeme a nasolíme. Potom dobre potrieme pretlačeným cesnakom s oboch strán, posypeme paprikou, hladkou múkou (tiež použijeme asi 2 lyžice) a zalejeme mliekom. Pridáme aj nakrájanú cibuľu, premiešame a vložíme do chladničky na noc marinovať.

Na druhý deň môžete použiť nasledovne – mäso jednoducho obalíte v hladkej múke a vypražíte na oleji, alebo jednoducho pripravíte na prírodno. Výborný tip je tiež osmažiť si sprudka rezne na panvici a potom spolu s marinádou zapiecť v rúre. Vďaka marináde budú fantasticky chutné, nech už ich pripravíte akokoľvek!