Kuracie mäso sa dá variť rôznymi spôsobmi. Ponúkame ďalší chutný a ľahký recept.
Potrebujeme:
- kuracie prsné rezne – 2 ks
- syr – 150 g
- cesnak – 2 – 3 strúčiky
- kôpor podľa chuti
- korenie a soľ
- Kyslú smotanu (1 téglik) alebo majonézu
- olej
Postup:
Mäso nakrájajte na 4 kúsky a na oboch stranách dobre naklepte.
Na náplň zmiešajte kyslú smotanu s kôprom a pretlačeným cesnakom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
Mäso ochuťte soľou a korením.
Mäso natrite z jednej strany touto omáčkou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Syr nastrúhajte na veľkom strúhadle a nasypte na omáčku.
Potom prikryte druhým kúskom mäsa – opäť ochuťte soľou, korením a potrite omáčkou.
Formu na pečenie vymažte olejom, mäso uložte do nej mäso a opäť posypte syrom. Formu zakryte fóliou.
Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte 20 minút.
Do syra môžete pridať aj kúsky ananásu – mäso bude potom šťavnatejšie a chutnejšie. Prípadne môžete použiť čerstvé huby.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)