plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie obrátené rezne na cesnaku: Toto mäsko je neskutočne šťavnaté a chutné!

Výborný tip na obed, alebo výbornú večeru. My to máme radi aj ako nedeľný obed. Mňam!

Výborný tip na obed, alebo výbornú večeru. My to máme radi aj ako nedeľný obed. Mňam!

Potrebujeme:

1,2 kg bravčového karé nakrájaného na plátky

Soľ

3 cibule

6-7 strúčikov cesnaku

1 lyžicu horčice

3-4 lyžice pikantného kečupu

Vegetu, čierne korenie

1/2-1 lyžičku hladkej múky

Strúhanku

4 vajcia

Olej a približne 1 lyžičku masla

Postup:

Cibuľku a cesnak nakrájame na malé kocky. Mäsko zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke – strúhanku do mäska poriadne vtlačíme. Na panvici si rozpálime olej, mäsko obaľujeme vo vajíčku a hneď vyprážame na panvici – z oboch strán dozlatista (nemusí byť hotové, dopečie sa v rúre). Mäsko naukladáme do pripravenej zapekacej misy. Na troche oleja osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a chvíľku spolu resujeme – zmes navrstvíme na mäsko.

Teraz si pripravíme omáčku. V kastróliku rozpustíme olej s maslom, pridáme korenie, soľ, vegetu, kečup a horčicu. Keď zmes zovrieme, pridáme asi 700 ml vody (ja pridávam aj 1 lyžičku múky na zahustenie). Krátko povaríme a nalejeme na mäso.

Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov. 5 minút pečieme pri tejto teplote a potom stiahneme na 180 stupňov. A pečieme 20-30 minút. Nakoniec zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 5 minút.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Lenka I.

Najlepšie recepty na dnes