plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najfajnovejšie kuracie mäsko Stroganov: Bleskový recept odkukaný od svokry, chutí to ešte lepšie ako klasika!

Tento recept som si požičala od svokry - je rýchly a chutí nám ešte viac, ako originál!

Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.

Potrebujeme:

600 g kuracích pŕs

1 cibuľku nakrájanú nadrobno

3 lyžice horčice

5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie

1 papriku nakrájanú

5 lyžíc kečupu

1 lyžicu hladkej múky

1 lyžicu worcesterskej omáčky

asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie

Postup:

Kuracie mäsko nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme. Na panvici na oleji opražíme dosklovita cibuľku, pridáme mäsko, worcesterskú omáčku a dusíme domäkka – podľa potreby podlejeme trochou vody. Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou, necháme prevariť. Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou. Premiešame, necháme prejsť varom. Môžeme ešte dochutiť. Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: receptneked

Najlepšie recepty na dnes