Najfajnovejšia kuracia čína: Bleskový recept odkukaný od mojej mamy, lepšiu som za celé roky nejedla!

Táto Čína je síce taká naša – čo kuchyňa dala, ale je veľmi rýchla a veľmi veľmi chutná. Recept od mojej mamičky.

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

1 červená paprika

1 cibuľa

1/2 konzervy kukurice

sterilizované šampiňóny

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

sójová omáčka

lyžička korenia na Čínu

lyžička kari

lyžička mletého zázvoru

korenie soľ

1 lyžica škrobu (Solamyl)

2 strúčiky cesnaku

olivový olej

Postup:

Umyté a očistené mäso pokrájame na rezance a dáme do misky, posypeme korením na čínu, korením, zázvorom a zasypeme škrobom. Všetko premiešame, aby sa mäso obalilo.

Cibuľu a papriku pokrájame na prúžky.

Dáme rozohriať olej do hlbšej panvice a sprudka opekáme kuracie mäso, keď máme mäso opečené zo všetkých strán, pridáme zeleninu, šampiňóny (bez nálevu) a kukuricu.

Podlejeme sójovou omáčkou cca 3 lyžice a trochou vody cca 2 lyžice, pridáme kari a cesnak, premiešame a necháme zeleninu zmäknúť cca 10-15min.

Môžeme dochutiť soľou alebo čili (sójovú omáčku dávame podľa chuti, zeleninu môžeme použiť podľa ľubovôle).

Podávame najlepšie s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

foto: reprofoto katarina