Čarovný jablkový koláč z hrnčeka: Najlepší jablkový koláč, aký som kedy skúsila, pripravený bez roboty!

1391 0

Výborný a veľmi šťavnatý jablkový koláčik, na ktorom si pochutná celá rodina!

Potrebujeme:

1 šálku krupice

1 šálku hladkej múky

1 šálku práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

1 kg strúhaných jabĺk

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Škoricu – podľa chuti

Maslo a múku na vysypanie plechu

Maslo alebo margarín na vrch koláča (100-150 g)

Plech s rozmermi 20×30 cm

Poznámka: v recepte bola použitá šálka s objemom 3dcl. Môžete použiť aj iný objem, ale je dôležité, aby ste používali vždy tú istú šálku na odmeranie všetkých surovín.

Postup:

Vo väčšej miske zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, krupicu, cukor, prášok do pečiva). Strúhané jablká zmiešame so škoricou (môžeme pridať aj vanilkovú cukor).

Plech na pečenie vymastíme a vysypeme múkou a na dno navrstvíme časť suchej zmesi – nie príliš hrubú vrstvu, ale zároveň dosť hrubá na to, aby cez ňu nebolo vidno dno plechu.

Kolac-od-jabuka-i-grisa-6

Na suchú zmes navrstvíme strúhané jablká aj so šťavou – jablká nežmýkame. Na jablká opäť navrstvíme suchú zmes a opäť jablká. Nakoniec zasypeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch koláča nastrúhame maslo alebo margarín.

Kolac-od-jabuka-i-grisa-8

Kolac-od-jabuka-i-grisa-9

Kolac-od-jabuka-i-grisa-11

Kolac-od-jabuka-i-grisa-12

Poznámka: podľa mojich skúseností je najlepšie sypkú zmes rozdeliť tak, aby bola stredná vrstva najhrubšia. Ak je spodná vrstva príliš hrubá – koláčik môže byť suchý.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 40 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár