Najfajnovejší bôčik, aký ste kedy jedli: Je taký dobrý, že ho nebudete vedieť prestať jesť!

Všetci milovníci mäsových pochúťok si pri tomto recepte z youtube prídu určite na svoje. Najfajnovejší bôčik, aký ste kedy jedli!

Potrebujeme:

2 kg bravčového bôčika

Na marinádu 1

2 l vody

2 PL soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g cukru

30 ml citrónovej šťavy

2 ČL sušeného tymianu alebo vetvičky čerstvého

1 ČL koriandra

2 ks anýzu

Na marinádu 2

40 ml sójovej omáčky

2 PL rastlinného oleja

2 ČL červenej papriky

2 ČL bylinnej zmesi

2 ČL sušeného cesnaku

1 ČL čili

čierne korenie podľa chuti

3 – 4 strúčiky cesnaku

1 ČL tymianu

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu, pridáme rozdrvený koriander, soľ, cukor, aníz a dobre premiešame. Potom pridáme ešte vetvičky tymianu.

Do tejto marinády ponoríme mäso, zaťažíme tanierom a necháme marinovať 1 hodinu – vďaka tomu bude bôčik extra šťavnatý a chutný.

Medzitým si pripravíme druhú marinádu. V samostatnej miske zmiešame sójovú omáčku, olej a všetky koreniny. Bôčik vyberieme z prvej marinády a položíme ho na plech pokrytý papierom na pečenie.

Osušíme papierovou utierkou, potrieme druhou marinádou, navrch naukladáme plátky cesnaku a na mäso položíme aj vetvičky tymianu.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ďalšiu hodinu marinovať.

Po uplynutí tejto doby bôčik zabalíme čo najtesnejšie do papiera na pečenie. Zaistíme spinkami, položíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 50 – 60 minút.

Prajeme dobrú chuť!