plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto sú najdokonalejšie mesiačiky s rumovou polevou: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

Naše najobľúbenejšie rumové mesiačiky. Sú jednoduché a naozaj fantastické. S týmto dezertom nič nepokazíte.

Potrebujeme:

150 g kr. cukor do žĺtkov

100 g kr. cukor do snehu

6 vajec

250 g maslo

3 lyžice kakaa

100 ml vlažná voda

250 g polohrubá múka

1 prášok do pečiva

Poleva:

20 g masla

100 g práškového cukru

3 lyžice rumu

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom so peny, postupne všľaháme vodu a nakoniec aj sypké prísady. Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a dobre prešľaháme. Všetko opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (používam klasický veľký plech),

Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút (skontrolujte špáradlom, každá rúra pečie inak),

Na vlažný koláč nanesieme polevu – v miske vyšľaháme zmäknuté maslo s rumom a cukrom). Necháme zatuhnúť a vykrajujeme mesiačiky.

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes