Najdokonalejšie cesnakové zemiaky bez roboty: Dajte ich do sáčku s týmito prísadami a viac sa nestaráte – chuť fantastická!

Toto je naozaj výborný nápad, ako pripraviť šťavnaté a úžasne chutné zemiaky. Stačí ich aj s marinádou upiecť v tomto vrecku na pečenie. 

Toto je naozaj výborný nápad, ako pripraviť šťavnaté a úžasne chutné zemiaky. Stačí ich aj s marinádou upiecť v tomto vrecku na pečenie.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (stredne veľké)
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
Petržlen alebo kôpor – nasekané najemno,
Soľ a čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme a dáme ich do veľkej misy. Ak sú zemiaky väčšie, potom ich nakrájajte na polovice, alebo na štvrtinky a každý kus popicháme vidličkou. Pretlačený cesnak zmiešame s olejom a vňaťou, premiešame so zemiakmi a všetko spolu vložíme do vrecka na pečenie a oba konce zavrieme – použiť môžete aj akékoľvek iné korenie. Ak si chcete úplne ulahčiť prácu, všetko dajte spolu so vrecka a zatraste. Vložíme na plech a pri teplote 200 stupňov pečieme asi 1 hodinu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)