plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez čakania, môžete ich jesť hneď: Najdokonalejší domáci utopenci, akých som kedy skúsila!

Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila. A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!

Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila.

 

 

A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!

Chuť je vynikajúca a ide naozaj o vynikajúcu pochúťku k pivku.

Keď sa vám počas letných horúčav nebude chcieť variť, toto je idálne rýchle papanie bez práce.

 

 

Stačí len otvoriť pohár a nakrájať chlieb.

Potrebujeme (na 3 poháre):

1,2 kg špekáčikov

500 g cibule

Feferónka

Nálev:

 

 

0,4 l octu

0,6 l vody

1 lyžica soli

3 lyžice cukru

1 lyžica oleja

3 bobkové listy

5 guličiek nového korenia

1 lyžička celého čierneho korenia

 

 

Ďalej:

Poháre na zaváranie

Na podávanie:

Čerstvý chlebík

Postup:

Nachystáme si čistý pohár na zaváranie s objemom 3 litre.

 

 

Ja poháre sterilzujem v rúre alebo klasicky v hrnci, môžete ale skúsiť aj v mikrovlnke.

Špekáčiky olúpeme.

Pozdĺžne ich  prekrojíme.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.

Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule.

 

 

Pridáme časť korenia (ktoré máme nachystané na nálev).

Pridáme kúsok feferónky.

 

 

A teraz vrstvu špekáčikov.

Opakujeme až do naplnenia pohára.

 

 

Všetky prísady na nálev dáme do hrnca a privedieme do varu.

Zalejeme.

Keď pohár vychladne, môžeme hneď jesť.

 

 

Chutia, ako keby ste ich nechali odležať minimálne 7 dní.

Podávame s čerstvým chlebíkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes