plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bez čakania, môžete ich jesť hneď: Najdokonalejší domáci utopenci, akých som kedy skúsila!

Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila. A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!

Najdokonalejší utopenci, akých som kedy skúsila. A dajú sa jesť hneď, netreba čakať celé týždne!

Potrebujeme (na 3 poháre):

1,2 kg špekáčikov

500 g cibule

Feferónka

Nálev:

0,4 l octu

0,6 l vody

1 lyžica soli

3 lyžice cukru

1 lyžica oleja

3 bobkové listy

5 guličiek nového korenia

1 lyžička celého čierneho korenia

Postup:

Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne prekrojíme. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kolieska.Do trojlitrovej fľaše dáme na dno vrstvu cibule, časť korenia (ktoré máme nachystané na nálev), kúsok feferónky a vrstvu špekáčikov. Opakujeme až do naplnenia pohára. Všetky prísady na nálev dáme do hrnca a privedieme do varu, zalejeme a keď pohár vychladne, môžeme hneď jesť – chutia, ako keby ste ich nechali odležať minimálne 7 dní.

zdroj: mimibazar

Najlepšie recepty na dnes