plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najdokonalejší čokoládový krém s mascarpone: Stačí zmiešať a máte to najlepšie na vaše zákusky a torty!

Výborný krém pre všetkých milovníkov čokolády. Je jemný, lahodný a veľmi veľmi chutný.

Výborný krém pre všetkých milovníkov čokolády. Je jemný, lahodný a veľmi veľmi chutný.

Potrebujeme:

200 g tmavej horkej čokolády

200 ml smotany na šľahanie

15 g cukru

štipka soli

250 g mascarpone

Postup:

Do kastrólika si dáme smotanu, cukor a štipku soli..Dáme zahriať nesmie sa však variť. Krok Potom odstavíme a hneď pridáme nalámanú čokoládu. Chvíľu necháme postáť a potom poriadne premiešame kým sa čokoláda neprepojí zo smotanou. Tu je dobré nechať ganache poriadne vychladnúť..Najlepšie na noc. Po niekoľkých hodinách vám ganache poriadne stuhne. Rozmiešame ho šľahačom 1 – 2 minúty. Potom pridáme mascarpone a poriadne premiešame kým sa krém nezjednotí a nezostane nadýchaným.

Najlepšie recepty na dnes