Najchutnejšie zemiaky s cesnakom: Vďaka tajnej prísade sú úžasne chrumkavé na povrchu a mäkučké vo vnútri!

Túto nezvyčajnú prísadu mi poradila svokra. Zemiaky sú vďaka nej úžasne chutné a chrumkavé.

Keď robím pečené alebo smažené, nikdy som pri ich príprave nepoužívala múku. Svokra mi však poradila svoj recept a odvtedy chrumkavé zemiaky inak nerobím. Vďaka múke sú na povrchu krásne chrumkavé a mäkučké vo vnútri!

Potrebujeme:

1 kg malých zemiakov

5 lyžíc hladkej múky

Sladkú červenú papriku

Soľ

Zväzok petržlenovej vňate nakrájanej nadrobno

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 strúčiky cesnaku

Olej, maslo alebo bravčovú masť

Postup:

Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka – pozor aby sa zemiaky príliš nerozvarili.

Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.

Múku zmiešame s paprikou a zemiaky vložíme do tejto zmesi tak, aby sa múka dostala na povrch každého zemiaku.

Na panvici zahrejeme trochu oleja alebo masla a zemiaky opražíme dozlatista – vďaka múke získajú už po chvíli na povrchu chrumkavú kôrku. Ja zvyknem na zemiaky ešte počas smaženia trochu múky s paprikou prisypať.

Približne 2 minúty pred koncom pridáme nasekanú petržlenovú vňať a nadrobno nasekaný alebo nastrúhaný cesnak. Podľa potreby osolíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tudnivalok