Aj vy sa práve v tomto období tešíte z úrody domácich uhoriek? Mme pre vás 3 skvelé recepty, ako ich spracovať.
Najlepšie recepty z uhoriek
Ruský uhorkový šalát
Tento šalát som ochutnala už pred rokmi v Rusku.
Pôvodne bol s kyslou smotanou, ale ja pridávam sladkú – šalát nemá chybu, odporúčam každému.
V lete výborne osvieži.
Potrebujeme:
2 uhorky
Soľ, korenie
Kr. cukor
1 šalotka
2 lyžice bieleho vínneho octu
5 lyžíc smotany na šľahanie
1/2 zväzku kôpru
Postup:
Uhorky nakrájame na tenko.
Dochutíme soľou, korením a cukrom.
Premiešajte šalát z uhoriek rukami a nechajte stáť asi 5 minút.
Potom zlejte prebytočnú šťavu.
Šalotku nakrájame nadrobno a pridáme k uhorkám.
Pridáme aj ocot a smotanu.
Nakoniec pridáme aj kôpor a dôkladne premiešame.
Podávame k rezňom, grilovaným dobrotám, alebo len tak.
Nám chutí aj s obyčajným rožkom. výsledný vývar.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Pravé grécke Tzaztiky
Vynikajúci recept podľa tradičného gréckeho receptu.
Originál, tú chuť si zamilujete!
Recept sme pre vás našli na youtube.
Potrebujeme:
1/2 uhorky
1 štipku soli
255 g gréckeho jogurtu (1 šálka)
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť kôpru
1 lyžica octu
1 lyžica olivového oleja
Postup:
Pripravíme si uhorku, umyjeme ju a ošúpeme.
Nastrúhame.
Uhorku preložíme do misky.
Posypeme trochou soli – odložíme bokom.
Biely jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom.
Pridáme aj nadrobno nasekaný kôpor.
Uhorka medzičasom pustila šťavu, do zmesi ju pridáme vytlačenú zo šťavy.
Nakoniec pridáme aj ocot, olivový olej.
Všeto dôkladne premiešame.
Fantastické uhorkové pohostenie s medom a horčicou
Môže sa vám zdať, že je to neobvyklá kombinácia chutí, ale keď raz ochutnáte tieto marinované uhorky s medom a horčicou podľa receptu z youtube, zamilujete si ich!
Príprava týchto uhoriek je veľmi jednoduchá a rozhodne sa ich oplatí vyskúšať.
Príjemne chrumkajú, výborne chutia a na leto je to ideálne predjedlo.
Potrebujeme:
500 g uhoriek
25 ml rastlinného oleja
25 ml vody
1 PL medu
1 PL dijonskej horčice
3 strúčiky cesnaku
1 PL soli
1 PL octu
40 g kôpru
1 feferónku
Postup:
Uhorky si umyjeme, ale neošúpeme ich.
Nakrájame ich na hrubšie kolieska.
Feferónku nakrájame na tenké kolieska, kôpor si nasekáme nadrobno.
Cesnak buď prelisujeme alebo nastrúhame na strúhadle.
V hlbokej miske si skombinujeme uhorky so všetkými prísadami, osolíme a na záver pridáme ešte med a horčicu.
Všetko dobre premiešame.
Misku s uhorkami zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 1,5 hodiny na stole marinovať.
Počas tejto doby je potrebné uhorky 2 až 3-krát premiešať.
Potom ich vložíme do chladničky a necháme ich marinovať ešte 2 hodiny.
Hotovo.
Po uplynutí tejto doby sú pripravené a budú výbornou pochúťkou na vašom letnom stole.
Dobrú chuť!
Video návod: