Ak ste zatúžili po pravej talianskej pizze, avšak myslíte si, že v našich podmienkach ju nie je možné pripraviť tak dobre, ste na omyle.
Máme pre vás perfektný recept, s ktorým dokonale tenkú a chrumkavú pizzu zvládne prirpaviť úplne každý a to len z ingrediencií, ktoré nájdete doma. Určite si tento recept zapíšte, bude sa Vám skvele hodiť, keď najbližšie dostanete chuť na nefalšovanú Taliansku pochúťku.
Potrebujeme:
- 10 g suchého droždia
- 1 lyžica cukru
- 250 ml teplej vody
- štipka soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 350 g múky/hladkej
Postup:
Múku vložte do misy a utvorte uprostred jamku, sem pridajte cukor, soľ, olivový olej, vodu a droždie. Cesto premiešajte a hneďte asi 5 minút.
Potom vložte cesto do misky, prikryte uterákom a nechajte 1 hodinu, aby vykyslo. Potom ho rozvaľkajte, pridajte omáčku a syry. Pečte pri 190-200 stupňoch po dobu 20 minút. Môžete piecť aj pri teplote 230-250 stupňov, ale vtedy stačí naozaj len 7-8 minút a určite odporúčame cesto za každých okolností slôedovať.
Prajeme Vám dobrú chuť! :-)