plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie tenké a chrumkavé cesto na pizzu: Donášku už neobjednávam, deti ju milujú podľa tohto receptu!

Najlepšie cesto na pizzu, aké môžete ochutnať.

Ak ste zatúžili po pravej talianskej pizze, avšak myslíte si, že v našich podmienkach ju nie je možné pripraviť tak dobre, ste na omyle.

Máme pre vás perfektný recept, s ktorým dokonale tenkú a chrumkavú pizzu zvládne prirpaviť úplne každý a to len z ingrediencií, ktoré nájdete doma. Určite si tento recept zapíšte, bude sa Vám skvele hodiť, keď najbližšie dostanete chuť na nefalšovanú Taliansku pochúťku.

Potrebujeme:

  • 10 g suchého droždia
  • 1 lyžica cukru
  • 250 ml teplej vody
  • štipka soli
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 350 g múky/hladkej

Postup:

Múku vložte do misy a utvorte uprostred jamku, sem pridajte cukor, soľ, olivový olej, vodu a droždie. Cesto premiešajte a hneďte asi 5 minút.

Potom vložte cesto do misky, prikryte uterákom a nechajte 1 hodinu, aby vykyslo. Potom ho rozvaľkajte, pridajte omáčku a syry. Pečte pri 190-200 stupňoch po dobu 20 minút. Môžete piecť aj pri teplote 230-250 stupňov, ale vtedy stačí naozaj len 7-8 minút a určite odporúčame cesto za každých okolností slôedovať.

Prajeme Vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes