Najchutnejšie stehienka v rúre, podľa tety Gizky: Nikto neveril, že nie sú vyprážané – fantasticky chrumkavé a šťavnaté!

Výborný recept na kuracie stehienka, ktoré chutia ako vyprážané, ale prirpavíte ich pohodlne a rýchlo na plechu. Pôvodný recept tety Gizky je na celé kurča, ale ja som takto pripravila len stehienka - konkrétne 12 ks.

Výborný recept na kuracie stehienka, ktoré chutia ako vyprážané, ale pripravíte ich pohodlne a rýchlo na plechu. Pôvodný recept tety Gizky je na celé kurča, ale ja som takto pripravila len stehienka – konkrétne 12 ks. Recept mám z knihy receptov podľa pani Gizky.

Potrebujeme:

Stehienka (alebo celé kurča)

3-4 menšie vajcia

cca 5 PL múky hladkej

cca 7-8 PL strúhanky

4 PL oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

soľ a korenie

Postup:

Ja som použila len dolné stehienka, ale ak použijete celé kurča, tak ho najskôr  umyjeme, rozporcujeme, osolíme a necháme odležať v chlade minimálne 15 min.

Potom každý kúsok obalíme v múke, rozšľahaných vajciach, strúhanke.

Obalené kúsky poukladáme tesne vedľa seba na olejom pokvapkaný plech. Zvyškom oleja pokvapkáme kúsky kurčaťa.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. 25 min, potom obrátime a pečieme ďalších 25 min.

Ak tento recept vyskúšate, určite kurča už nebudete robiť ináč. Ušetríte tak olej, nemusíte pri panvici stáť a všetky kúsky budú dobre prepečené.

Podávame so zemiakmi upravenými na rôzne spôsoby (kaša, opekané, varené, šalát).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)