Najchutnejšie sezamové keksíky

Vedeli ste, že sezamové semienka obsahujú až 10 x viac vápnika ako tvaroh? Sezam je síce malou, ale zato zázračnou potravinou, ktorú môžeme použiť  do slaných ako aj sladkých pokrmov. Dnes sa s vami chcem podeliť o môj obľúbený recept – lahodné sezamové keksíky. Ich príprava je jednoduchá a chuť skutočne vynikajúca!

Potrebujeme:

70 g špaldovej múky

60 g masla

100 g hnedého cukru (pre zdravšiu verziu použijeme ako sladidlo med alebo stéviu)

1 vajce

½ lyžičky vanilkového extraktu

...

1 lyžičku citrónovej šťavy

160 g sezamových semienok

½  lyžičky prášku do pečiva

½  lyžičky soli

Postup:

Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou.V inej miske zmiešame zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, vanilku, citrónovú šťavu a vyšľaháme na hladkú hmotu. Pri nízkych otáčkach postupne zašľaháme do hmoty múku so soľou a práškom do pečiva.

Do hmoty pridáme sezam a premiešame.

Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Z hmoty tvarujeme jednotlivé keksíky, ktoré ukladáme na plech s 3-4 cm rozostupmi.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov  cca 15 minút. Po 6 minútach pretočíme keksíky na druhú stranu. Po upečení sú keksíky lepkavé, avšak keď ich necháme vychladnúť budú krásne chrumkavé.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk