Poradím vám, ako pripraviť najchutnejšie rezne: Vynechajte múku a skúste tento zlepšovák – mäsko ako vatička a fantasticky chutné!

Takto pripravujem rezne z kuracieho mäsa, aj z bravčového mäsa. Iné rezne už nerobím, zvykli sme si na tento spôsob a odporúčam ho každému.

Verte mi, vyskúšala som rezne na hádam sto spôsobov – v najrôznejších marinádach a úpravách, ale len tento recept je skutočne najlepší. Rezne sú nesmierne jemné, vláčne a pritom na povrchu krásne chrumkavé. kto ich ochutnal, ten potvrdil, že aj chuťovo sú oveľa lepšie, ako klasika v trojobale. Základom je vynechať múku a použiť jednoduchú zmes z kyslej smotany. Takto pripravujem rezne z kuracieho mäsa, aj z bravčového mäsa. Iné rezne už nerobím, zvykli sme si na tento spôsob a odporúčam ho každému.

Potrebujeme:

1 téglik kyslej smtoany

2 vajcia

Mäso na prípravu rezňov (bravčové, alebo aj kuracie či morčacie)

Strúhanka (najlepšia je domáca strúhanka ale pokojne môžete použiť aj kupovanú)

...

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, klasicky osolíme a okoreníme. V miske si zmiešame kyslú smotanu s vajíčkami a mäso do tejto zmesi namočíme (mäsa som mala asi 600 g, základom je, aby boli všetky kúsky ponorené v zmesi). Na téglik smotany je treba dať 2 vajcia, aby strúhanka neopadávala, pretože v tomto recepte nepoužívame žiadnu múku.

Po vybratí zo zmesi začnite rezne hneď obaľovať v strúhanke a vyprážať. Vyprážame v dobre rozppálenom oleji (ideálne v bravčovej masti) dozlatista.

autor: aneta huliaková