TAJOMSTVO top šéfkuchára, ako premeniť kus mäsa na najväčšiu pochúťku pod slnkom: Nikdy ste nemali chutnejšie rebierka!

Bravčové rebrá pečené v rúre, recept je od šéfkuchára z vyhlásenej reštaurácie, ktorá sa prípravou pochúťok z mäsa na najvyššej úrovni zaoberá už 20 rokov.

Kompletný postup prípravy sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Na marinádu:

2,5 kg bravčových rebier

1 jablko cesnak

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 lyžíc sójovej omáčky

1/2 lyžičky čierneho korenia

1 lyžička granulovaného cesnaku

2 lyžičky sladkej papriky

1 lyžica cukru

1/3 lyžičky mletej škorice

Na mäso:

1 a 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku

2 lyžičky sladkej papriky

1/2 lyžičky mletého korenia

Šťava z 1/2 citróna

feferónka

2 čajové lyžičky soli

cukor

5 – 6 strúčikov cesnaku

Ďalej:

Alobal

Postup:

Z rebier vcelku si odstránime membránu.

Mäso si teraz pripravíme na pečenie.

Kožu nakrojíme na štvorčeky – robíme hlboké zárezy, aby sa korenistá zmes dostala čo najhlbšie do mäska.

Teraz posypeme zmesou korením tak, aby sa dostalo aj do vnútra zárezov.

Votrieme do mäska aj z druhej strany.

Cesnak si nakrájame na plátky.

Zo strany mäska, na ktorej sú rebrá urobíme nožim otvory, do ktorých vložíme kúsky cesnaku.

1 pálivú papričku si nakrájame na kolieska a uložíme na mäso zo strany, na ktorej je koža.

Prikryjeme alobalom.

Dáme piecť na 2,5 hodiny pri 200 stupňoch.

Platí pravidlo, že 1 kg mäsa sa pečie hodinu.

Na marinádu zmiešame všetky prísady v hrnci.

Preložíme na plameň a varíme cca 5 minút – marináda zhustne.

Mäso po 2,5 hodinách pečenia zbavíme alobalu a preložíme na rošt.

Natrieme marinádou.

Dáme zapiecť ešte na 10 minút pri 230 stupňoch.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay