Bravčové rebrá pečené v rúre, recept je od šéfkuchára z vyhlásenej reštaurácie, ktorá sa prípravou pochúťok z mäsa na najvyššej úrovni zaoberá už 20 rokov.
Kompletný postup prípravy sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Na marinádu:
2,5 kg bravčových rebier
1 jablko cesnak
6 lyžíc sójovej omáčky
1/2 lyžičky čierneho korenia
1 lyžička granulovaného cesnaku
2 lyžičky sladkej papriky
1 lyžica cukru
1/3 lyžičky mletej škorice
Na mäso:
1 a 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku
2 lyžičky sladkej papriky
1/2 lyžičky mletého korenia
Šťava z 1/2 citróna
feferónka
2 čajové lyžičky soli
cukor
5 – 6 strúčikov cesnaku
Ďalej:
Alobal
Postup:
Z rebier vcelku si odstránime membránu.
Mäso si teraz pripravíme na pečenie.
Kožu nakrojíme na štvorčeky – robíme hlboké zárezy, aby sa korenistá zmes dostala čo najhlbšie do mäska.
Teraz posypeme zmesou korením tak, aby sa dostalo aj do vnútra zárezov.
Votrieme do mäska aj z druhej strany.
Cesnak si nakrájame na plátky.
Zo strany mäska, na ktorej sú rebrá urobíme nožim otvory, do ktorých vložíme kúsky cesnaku.
1 pálivú papričku si nakrájame na kolieska a uložíme na mäso zo strany, na ktorej je koža.
Prikryjeme alobalom.
Dáme piecť na 2,5 hodiny pri 200 stupňoch.
Platí pravidlo, že 1 kg mäsa sa pečie hodinu.
Na marinádu zmiešame všetky prísady v hrnci.
Preložíme na plameň a varíme cca 5 minút – marináda zhustne.
Mäso po 2,5 hodinách pečenia zbavíme alobalu a preložíme na rošt.
Natrieme marinádou.
Dáme zapiecť ešte na 10 minút pri 230 stupňoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: