plny-hrniec_transparent_negativ.png

Orechové podkovy – najlepšie sladké pečivo, aké poznám: Toto u nás ide viac, ako orechové rožky!

Orechové podkovy

Potrebujeme:

25 dkg mletých orechov,
20 dkg hladkej pšeničnej múky,
40 dkg práškového cukru,
25 dkg masla,
1 balenie vanilkového cukru,
1 lyžička prášku do pečiva,

Namáčanie:

10 dkg horkej čokolády
2 dkg masla

Postup:

Všetko zmiešame s výnimkou masla – všetko dobre zmiešame a nakoniec pridáme aj maslo nakrájané na kúsky. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú vyformujeme do tvaru šúľku. Nakrájame na kúsky a každý vytvarujeme na tenší pásik (8-10 cm), ktorý zahneme do tvaru podkovy. Preložíme na plch vyslaný papierom na pečenie a upečieme vo prehriatej rúre pri teplote 170 stupňov.

Keď sú podkovičky upečené, namáčame ich v čokoláde rozpustenej s maslom. Posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať

Najlepšie recepty na dnes