plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšie opekané zemiaky pod slnkom: Odkedy mám tento recept, pripravujem ich vždy len takto!

Pripraviť opekané zemiaky nie je žiadna veda.

 

 

Máme však pre vás jeden trik, ktorý ich predsa len posunie na ešte vyššiu úroveň.

Stačí urobiť túto drobnosť a zemiaky budú chutiť famózne.

 

 

Nechajte sa inšpirovať touto radou z portálu sobors a vyskúšajte to najbližšie, keď budete piecť zemiaky.

Sú zemiaky naozaj jedlom chudobných?

Zemiaky sú možno obyčajnou surovinou, ktorá je aj pomerne lacná, ale nesmieme zabúdať, ako všestranne sa dajú použiť a aké chutné môžu byť, keď vieme, ako ich pripraviť.

 

 

 

Jedným z najjednoduchších spôsobov, ako ich pripraviť, je vložiť ich do rúry a upiecť dozlatista.

Pečené zemiaky môžete dochutiť podľa chuti rôznymi koreninami, aj bylinkami alebo ich môžete zapiecť spolu so smotanou a syrom.

 

 

Možností je veľa, no táto verzia, kedy sa zemiaky pripravujú v mäsovom výpeku, je neuveriteľne chutná.

Zemiaky vďaka šťave z mäsa získajú fantastickú chuť, aj vôňu. 

 

 

Zemiaky vo výpeku

Po mäse, ktoré upečiete v rúre alebo pripravíte na panvici ostane šťava, ktorá sa zvyčajne vyvarila do hustej konzistencie.

Môže obsahovať prísady, na ktorých ste mäso pripravovali, ako je víno, rôzna zmes korenia alebo paradajkový pretlak. 

Mäsová šťava je skvelou prísadou na prípravu omáčok, ale dá sa použiť aj na opekané zemiaky, ktoré budú vďaka nej chutiť ešte lepšie!

 

 

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

koreniny a bylinky podľa chuti

50 dkg výpeku

Postup:

 

 

Očistené zemiaky prekrojíme na polovice alebo mesiačiky.

Dáme do misky.

A premiešame s výpekom.

Posypeme trochou soli a korenia, prípadne bylinkami.

Potom rozložíme zemiaky na plech.

 

 

a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30-40 minút do zlatista.

Servírovať ich môžete s mäsom, ale chutia výborne aj samotné.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes