Výborný recept na plnené zemiaky, ktoré sú veľmi krehké a naozaj výnimočne chutné.
Tromfnú aj hlavný chod, u nás sa minuli skôr, ako rezne!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
30 g zmäknutého masla
100 g strúhaného syra
3 strúčiky cesnaku
Zväzok kôpru
1 lyžica majonézy alebo kyslej smotany
Soľ
Korenie
Voliteľné:
Bylinky podľa chuti
Koreniny podľa chuti
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme.
Nešúpeme a na viacerých miestach popicháme nožom, osolíme.
Na zľahka vymastenom plechu pečieme pri 190 po dobu 40-50 minút.
Pripravíme si náplň:
V miske zmiešame maslo, cesnak, syr, nakrájaný kôpor a majonézu.
Dochutíme soľou a korením.
Prepečené zemiaky nakrojíme na vrchu do kríža, aby nám vzikol otvor naplnenie.
Do otvoru navrstvíme náplň (asi 1 lyžicu na každý zemiak).
Dáme do rúry ešte na 2 minúty.
Videorecept nájdete TU
Prajeme vám dobrú chuť! :-)