plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skúste hneď na obed, je to bomba: Najchutnejšie zemiaky pečené v rúre – tromfli aj nedeľné rezne!

Výborný recept na plnené nové zemiaky, ktoré sú veľmi krehké a naozaj výnimočne chutné. Tromfnú aj hlavný chod!

Výborný recept na plnené zemiaky, ktoré sú veľmi krehké a naozaj výnimočne chutné.

 

 

Tromfnú aj hlavný chod, u nás sa minuli skôr, ako rezne!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

30 g zmäknutého masla

100 g strúhaného syra

 

 

3 strúčiky cesnaku

Zväzok kôpru

1 lyžica majonézy alebo kyslej smotany

Soľ

Korenie

Voliteľné:

 

 

Bylinky podľa chuti

Koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme.

 

 

Nešúpeme a na viacerých miestach popicháme nožom, osolíme.

Na zľahka vymastenom plechu pečieme pri 190 po dobu 40-50 minút.

Pripravíme si náplň:

 

 

V miske zmiešame maslo, cesnak, syr, nakrájaný kôpor a majonézu.

Dochutíme soľou a korením.

Prepečené zemiaky nakrojíme na vrchu do kríža, aby nám vzikol otvor naplnenie.

 

 

Do otvoru navrstvíme náplň (asi 1 lyžicu na každý zemiak).

Dáme do rúry ešte na 2 minúty.

 

 

Videorecept nájdete TU

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes