Za celých 50 rokov som neochutnala takto chutné kuracie stehná: Tajomstvo je v tej dokonalej marináde, všetky ostatné recepty ruším!

Výborný recept na dochrumkava zapečené kuracie stehná, alebo aj celé kuriatko. Tajomstvo chuti je ukryté v tej úžasnej marináde.

Výborný recept na dochrumkava zapečené kuracie stehná, alebo aj celé kuriatko. Tajomstvo chuti je ukryté v tej úžasnej marináde.

Potrebujeme:

1,5 kg Kuracie stehná dolné

Soľ

1-2 strúčiky cesnaku

Na marinádu:

3 lyžice kefíru alebo kyslej smotany

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžica medu

1 lyžica rajčinovej omáčky (môže byť aj pretlak)

2 lyžičky horčice

1-2 lyžie oleja

1 lyžička majoránk

1 lyžička mletej rasce

Korenie mleté čierne aj biele

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme, osušíme a osolíme. Dáme do misy, zmiešame so strúhaným alebo pretlačeným cesnakom a marinádou, ktorú sme si zmiešali v samostanej nádobe. necháme marinovať minimálne 1 hodinu – ideálne ale cez noc.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 195 stupňov prvých 40 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a necháme dopiecť asi 25 minút. Ak chcete, posledné 2:3 minúty môžete dopiecť na funkcií grill. Podlievame vodou alebo vývarom podľa potreby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)