Za celých 50 rokov som neochutnala takto chutné kuracie stehná: Tajomstvo je v tej dokonalej marináde, všetky ostatné recepty ruším!

Výborný recept na dochrumkava zapečené kuracie stehná, alebo aj celé kuriatko. Tajomstvo chuti je ukryté v tej úžasnej marináde.

Výborný recept na dochrumkava zapečené kuracie stehná, alebo aj celé kuriatko.

Tajomstvo chuti je ukryté v tej úžasnej marináde.

Potrebujeme:

1,5 kg Kuracie stehná dolné

Soľ

1-2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na marinádu:

3 lyžice kefíru alebo kyslej smotany

1 lyžica medu

1 lyžica rajčinovej omáčky (môže byť aj pretlak)

2 lyžičky horčice

1-2 lyžie oleja

1 lyžička majoránk

1 lyžička mletej rasce

Korenie mleté čierne aj biele

Postup:

Kuracie stehienka umyjeme, osušíme a osolíme.

Dáme do misy, zmiešame so strúhaným alebo pretlačeným cesnakom.

Pridáme aj marinádu.

Marinádu sme si zmiešali v samostanej nádobe.

Necháme marinovať minimálne 1 hodinu – ideálne ale cez noc.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 195 stupňov prvých 40 minút.

Potom znížime teplotu na 180 stupňov.

Necháme dopiecť asi 25 minút.

Ak chcete, posledné 2:3 minúty môžete dopiecť na funkcií grill.

Podlievame vodou alebo vývarom podľa potreby.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

Prajeme vám dobrú chuť! :-)