Najchutnejšie kuracie rezne v bundičke: Brokolicu by u nás inak nikto nezjedol, v tomto recepte si každý pýta dupľu!

Výborný tip na nedeľný obed, ak chcete skúsiť niečo trochu iné, ale veľmi, veľmi chutné! :-)

Potrebujeme:

8 plátkov (80 dkg) kuracie prsia

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Na omáčku:

120 g masla

6 lyžíc múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4,5 dl mlieka

3 dl kyslej smtoany

Soľ podľa chuti

500 g brokolice rozdelenej na ružičky

150 g syra

Postup:

Mäsko nakrájame na plátky, ochutíme soľou a korením a sprudka opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji – tak aby sa mäsko zatiahlo. Potom preložíme na pekáč vedľa seba.

Omáčka: na panvici rozpustíme maslo, nasypeme múku, premiešame a slabým prúdom vmiešame mlieko. Rozmiešame tak, aby v mlieku neboli hrudky, pridáme aj soľ a nakoniec vmiešame aj smotanu.

Brokolicu som si jemne popučila a navrstvila na povrch mäska. Potom zalejeme omáčkou a nakoniec posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov tak, aby bol povrch zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)