plny-hrniec_transparent_negativ.png

TOTO sú najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedla: Rýchle a lacné jedlo, ktoré miluje celá rodina!

Ak máte doma kuracie prsia, pripravte si ich na tento spôsob podľa receptu z youtube.

Chutné jedlo pre celú rodinu, ktoré je raz dva na stole!

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

soľ, čierne korenie, iné koreniny podľa chuti

1/2 ČL červenej mletej papriky

1 PL olivového oleja

1 PL sójovej omáčky

rastlinný olej

1 paradajku

100 g tvrdého syra

6 zemiakov

1 – 2 PL horčice

1 PL francúzskej horčice

Postup:

Ako prvé si do každého kúsku kuracích pŕs narežeme hlboké drážky.

Do samostatnej misky si nasypeme soľ, koreniny, červenú mletú papriku, pridáme olivový olej a sójovú omáčku.

Túto zmes dôkladne premiešame. 

Pekáč si vymastíme rastlinným olejom a naukladáme naň narezané kuracie prsia.

Každý kus kuracieho mäsa potrieme pripravenou marinádou.

Paradajku si prekrojíme na polovicu a potom si každú polovicu nakrájame na polovičné kolieska.

Tie rovnako ako mäso potrieme pripravenou marinádou. 

Tvrdý syr si nakrájame na plátky. 

Teraz si kuracie prsia naplníme a do každej drážky vložíme paradajku a plátok syra. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 minút. 

Zemiaky si umyjeme a aj so šupkou nakrájame na mesiačiky.

Vložíme ich do hrnca, zalejeme vodou a povaríme pod pokrievkou asi 2 – 3 minúty od zovretia. 

Do misky si nasypeme soľ, čierne mleté korenie, 1/2 lyžičky červenej mletej papriky, zmiešame s horčicou, francúzskou horčicou a rastlinným olejom.

Dobre vymiešame. 

Zemiaky si zlejeme, vložíme ich do pripravenej omáčky a všetko spolu premiešame.

Zemiaky navrstvíme do zapekacej misy a dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 200 °C na 25 minút.

Hotovo.

Môžeme servírovať, naložíme na tanier zapečené kuracie mäsko spolu so zemiakmi a môžeme posypať nasekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes