Najchutnejšie kuracie prsia, aké som kedy jedla: Jednoduchá príprava, šťavnaté mäsko a sú mimoriadne chutné!

Pripravte si tieto šťavnaté a extrémne chutné kuracie prsia. 

Nový recept, ktorý sa oplatí vyskúšať a nadchne celú rodinu. 

Kombinácia chutí, ktorá spolu dokonale ladí.

 

 

...

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Leckerer Kanal. 

Potrebujeme:

3 kuracie prsia

5 strúčikov cesnaku nakrájaných a 2 vcelku

1 veľkú cibuľu

1/2 šálky vody alebo vývaru

1/2 šálky smotany na varenie

petržlenovú vňať

šťavu z polovice citróna

maslo

rastlinný olej

muškátový oriešok

soľ

Postup:

Kuracie prsia si prekrojíme na tenšie plátky.

 

 

Každý plát narežeme na povrchu ostrým nožom do mriežky. 

Mäso z oboch strán nasolíme, okoreníme, na panvicu si nalejeme trochu oleja.

Pridáme aj kúsok masla a necháme rozpustiť. 

Dva strúčiky cesnaku si rozpučíme.

Dáme opiecť na panvicu. 

 

 

Potom na panvicu pridáme aj mäso, opekáme.

Následne otočíme a opečieme aj z druhej strany. 

Očistíme si cibuľu, aj cesnak a oboje nakrájame nadrobno. 

Opečené mäso vyberieme z panvice, dáme na ňu rozpustiť znovu kúsok masla.

Pridáme cibuľu s cesnakom. 

 

 

Orestujeme, zalejeme vodou.

Pridáme trochu citrónovej šťavy. 

Petržlenovú vňať si nasekáme nadrobno, pridáme na panvicu a všetko osolíme. 

Pridáme smotanu na varenie, muškátový oriešok, premiešame.

Do tejto omáčky vrátime mäso. 

 

 

Prikryjeme pokrievkou.

Dusíme asi 15 minút. 

Hotovo, môžeme servírovať. 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn