Konečene mám RECEPT, s ktorým bravčové mäsko NIKDY nie je vysušené: Nechajte ho vcelku a len nakrojte – zbožňuje to celá rodina!

Vynikajúci recept na bravčové karé vcelku, ktoré nikdy nie je vysušené a chutí skutočne fantasticky.

Mäso sa pečie vcelku a namiesto krájania na plátky sa len nakrojí.

Ak chcete, môžete okrem uvedených prísad pridať aj šunku, slaninku alebo klobásu.

Výborný recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

bravčové karé – 1 kg

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

plátkový syr – 150 g

cibuľa – 1 kus

nakladané uhorky – 10 kusov

majonéza – 3 polievkové lyžice

horčičné semienka – 1 lyžička

Soľ

Korenie

Majoránka

Ďalej:

Alobal

Veľkosť podnosu 20 x 12 cm

Postup:

Bravčové mäso vcelku si očistíme od väčších blaniek.

Bravčové karé si ostrým nožom na povrchu narežeme tak, aby nám vznikli v rovnomernej vzdialenosti od seba drážky.

Celé mäso osolíme, okoreníme, posypeme majoránkou (voliteľné).

Majonézu si zmiešame s horčicovým semienkom.

Natrieme vnútro zárezov.

Teraz si zárezy naplníme aj ostatnými prísadami.

Uhorky nakrájame na kolieska.

Syr na plátky.

Aj cibuľu očistíme a nakrájame na kolieska.

Striedavo vrstvíme všetky prísady do zárezov.

Preložíme na pekáč a prikryjeme alobalom.

Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 ° C/50 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn